מסלולי השקעה מתמחים בגמל, פנסיה ופוליסות חיסכון

הכר את מסלולי ההשקעה המתמחים בגמל, פנסיה, השתלמות וחיסכון פנסיוני ולטווח ארוך. מסלולי ההשקעה בכל מוצרי החיסכון חולקו לאשכולות לפי סגנון השקעה וקיבלו שמות אחידים שמעידים על הרכב המסלול, כמו אחוז המניות, סחיר או לא, האם הוא פסיבי או אקטיבי וכד'.

רפורמת מסלולי השקעה מתמחים חדשים

מעודכן ל- 07/2024

רשות שוק ההון ביצעה הסדרה במסלולי ההשקעה המתמחים של מוצרי החיסכון ארוכי הטווח. ההסדרה התחילה ב-2022, וחלקה נכנס לתוקף כבר בינואר 2023. החלק האחר עבר דיונים, שינויים ושיפורים ונכנס לפעולה ביולי 2024.

מטרת ההסדרה היתה לתת לציבור יותר מסלולי השקעה ויותר בחירה בכל סוגי החיסכון הפנסיוני שלהם, וכמו תמיד, הונעה על ידי הרצון להגדיל את התחרות בתחום ולפשט את הבחירה.

מטרה נוספת, שטרם הושלמה, היא לעשות סדר ולקבוע כללים לגבייה הוצאות ועלויות שונות מהחוסך (שכיום נגבים בנוסף לדמי הניהול).

מה השתנה במסלולי השקעה מתמחים?

הרפורמה מתמקדת במסלולי השקעה מתמחים בלבד, על ידי יצירת מסלולי השקעה חדשים וביטול הקודמים.

הרפורמה יוצרת מסלולי השקעה חדשים ומבטלת חלק מהישנים, קובעת בכל מסלול השקעה את מדיניות ההשקעה כמו סוג הנכסים והחשיפה ונותנת לכל מסלול שם אחיד המעיד על הרכב הנכסים.

מסלולי ההשקעה החדשים מיועדים לכל מוצרי החיסכון הפנסיוני והגופים הפיננסיים מחוייבים לבחור מתוכם את מסלולי ההשקעה שיציעו ללקוחות.

מסלולי ההשקעה מחולקים ל-5 אשכולות נושאיים כמו סחיר/לא סחיר או פסיבי/אקטיבי.

השמות האחידים למסלולי השקעה נבחרו מתוך מחשבה שלציבור יהיה קל להבין לפי השם את תכולת הנכסים במסלול ומה רמת הסיכון שלו. אך למרות השם הזהה, כל גוף פיננסי מציע הרכב נכסים אחר ושונה במסלול ההשקעה. הסיבה לכך היא שלכל גוף יש יד חופשית בבחירת הנכסים, כל עוד הם עומדים בתנאי המסלול וקיבלו את אישור רשות שוק ההון. מסלול השקעה בעל שם אחיד יהיה בעל תיק נכסים שונה וגישה שונה בכל גוף פיננסי.

איזה מסלולי השקעה ועקרונות השקעה לא השתנו?

חשוב לציין שהרפורמה מתמקדת במסלולי ההשקעה המתמחים, ואין לה שינויים או תוספות משמעותיים מעבר לכך.

מסלולי ההשקעה והעקרונות הבאים נשארים כפי שהם:

  • מסלולים תלויי גיל ומסלול "כללי" נשארים ללא כל שינוי. בין החוסכים אם בחרו במסלול או הועברו אליו כברירת מחדל. גם כללי העברה למסלול תלוי גיל כברירת מחדל הם ללא שינוי.
  • מסלולי "חיסכון לכל ילד" בקופות גמל להשקעה נשארים ללא שינוי.
  • מסלול בניהול אישי נשאר כשהיה.
  • פיצול החיסכון לכמה מסלולי השקעה - אם זה היה אפשרי לפני הרפורמה, זה אפשרי גם אחריה.
  • מבין המסלולים המתמחים, מסלול עוקב מדד S&P 500 נשאר ללא שינוי. זה מסלול ההשקעה היחיד ששרד עם התאמות קלות בשל ההתנגדות הרבה לכוונה לשנותו, שעלתה מגורמים רבים.

תהליך העברת החוסכים אל מסלולי ההשקעה החדשים:

החוסכים הועברו, אוטומטית וללא צורך באישורם, ממסלול שבוטל או מוזג אל מסלול חדש, תוך שמירה על כל הזכויות והוותק שלהם. גם דמי הניהול והנחות על דמי ניהול אינם אמורים להשתנות.

חוסכים שהועברו למסלול חדש בעקבות ההסדרה קיבלו הודעה המפרטת על השינוי. ההודעות נשלחו במהלך החודש שלפני המעבר. ההודעה נועדה לפרט מה המסלול החדש וליידע את החוסך שהוא יכול לבחור מסלול אחר. במקרים בהם רק שם המסלול השתנה, אך מדיניות ההשקעה וכל שאר הנתונים נשארו ללא שינוי - לא חובה לשלוח הודעה לחוסך. גם חוסכים שעברו למסלול בחודשיים לפני תחילת הרפורמה לא תמיד קיבלו הודעה שמסלול ההשקעה שלהם השתנה.

במקרים בהם לא היתה חובה לשלוח הודעה, יכול להיות שסוכן הביטוח או מי שמטפל בתיק שלכם עדכן אתכם בכל זאת ליתר בטחון. אם לא קיבלתם עדכון או אינכם זוכרים אם קיבלתם, כדאי לפנות לסוכן ביטוח שהוא גם משווק פנסיוני ולבדוק מהם מסלולי ההשקעה הנוכחיים שלכם.

שאלות ותשובות

על איזה מוצרים חל השינוי במסלולי השקעה?

הרפורמה חלה על מוצרי חיסכון לטווח ארוך:

  1. קופת גמל לחיסכון, קופת גמל לתגמולים וקופת גמל אישית לפיצויים.
  2. קופת גמל להשקעה.
  3. קרן השתלמות.
  4. קרן פנסיה - מקיפה וכללית.
  5. פוליסת חיסכון.
  6. ביטוח מנהלים.

בכל המוצרים האלה ניתן לבחור מבין מסלולי ההשקעה שהרפורמה לא שינתה ומבין מסלולי ההשקעה המתמחים החדשים שקבעה רשות שוק ההון.

יש מסלולי השקעה שנסגרו ולא קיימים יותר, אך המסלולים הפופולריים ביותר, שבהם נמצאים רוב החוסכים נשארו ללא שינוי או עם שינויים מעטים: מסלול כללי, מסלול תלוי גיל, מסלול בניהול אישי, מסלול עוקב מדד S&P 500. גם מסלולי ההשקעה של קופות גמל לחיסכון לכל ילד לא השתנו.

מי שהיה במסלול חו"ל ימצא מסלולי השקעה בעלי מדיניות השקעה דומה שיחליפו אותו, רק בלי ששם המסלול יכיל התייחסות גיאוגרפית כלשהי. מבלבל, אבל ניתן להתמודדות.

אני במסלול תלוי גיל. האם יש שינוי במסלול ההשקעה שלי?

בקופות גמל וקרנות פנסיה אין שינוי במסלול ברירת המחדל, שנבחר לפי מודל תלוי גיל, וכל הכללים בנושא נשארים ללא שינוי.

גם מסלולי ההשקעה מסוג "כללי", שהיו בעבר מסלול ברירת המחדל ורוב החוסכים עדיין משוייכים אליהם, נשארים ללא שינוי (אך אי אפשר להצטרף אליהם).

רק לתזכורת, אלה הכללים הבסיסיים של מודל תלוי גיל:

  • חוסכים שחשבונם נמצא במסלול השקעה "תלוי גיל" או "כללי", נשארים בו ללא כל שינוי. אם ירצו לעבור למסלול השקעה אחר - יוכלו לבחור מבין המסלולים הזמינים, כולל מסלולים תלויי גיל. תמיד ניתן לחזור למסלול תלוי גיל, למי שמעוניי בו. אי אפשר לחזור למסלול כללי לאחר עזיבתו.
  • חוסכים חדשים בקופת גמל או קרן פנסיה שלא בחרו מסלול השקעה - יועברו למסלול תלוי גיל תואם לגילם. כשחוסך מתבגר וגילו מתאים למסלול תלוי גיל אחר - הוא יועבר אליו בהתאם לכללים הנהוגים.
  • מסלולים תלויי גיל: מסלול ראשון לבני 50 ומטה. מסלול שני לבני 50-60 ומסלול שלישי לבני 60 ומעלה. ככל שהגיל עולה, כמות החשיפה למניות במסלול יורדת.
  • אדם יועבר אוטומטית ממסלול גיל אחד למסלול הבא, כאשר הגיע לגיל המתאים למסלול הבא, אך כל חוסך רשאי לבחור להשאר או לעבור למסלול תלוי גיל שאינו תואם לגילו.

איך השינוי במסלולי השקעה משפיע על מסלול מדד S&P 500?

רפורמת מסלולי השקעה השאירה ברשימת מסלולי ההשקעה את מסלול עוקב מדד S&P 500 והוא קיים בכל מוצרי החיסכון הפנסיוני שהרפורמה מתייחסת אליהם. יכול להיות שהרכב הנכסים משתנה מעט בשל תנאי מסלול ההשקעה שנקבעו ברפורמה.

חשבונות במסלול S&P 500 נשארו ולא הועברו למסלול השקעה אחר. מי שרוצה לעבור למסלול עוקב מדדים S&P 500 יכול לעבור מתי שירצה, ויותר מזה, נראה שיש גופים פיננסיים שניצלו את הרפורמה כדי להוסיף את מסלול השקעה S&P 500 לעוד מוצרי חיסכון.

מסלול S&P 500 בקופות גמל

מסלול S&P 500 בקרנות השתלמות

מסלול S&P 500 בפוליסות חיסכון

מסלול S&P 500 בביטוחי מנהלים

איך רפורמת מסלולי השקעה משפיעה על מסלול השקעה עוקב מדד הנאסד"ק?

כל מסלולי ההשקעה עוקבי המדד שנוצרו ברפורמה חייבים להכיל לפחות 3 מדדים, כשאף מדד לא יכול להוות יותר מ-50% מנכסי התיק. עוד מגבלה היא שאי אפשר להשקיע במדדים דומים במסגרת אותו מסלול השקעה. מדדים דומים הם מדדים שלפחות 60% מנכסי הבסיס שלהם דומים. גופים פיננסיים שרוצים למצוא תחליף למסלול עוקב נאסד"ק צריכים למצוא מדדי טכנולוגיה שישלימו את שאר 50% נכסי התיק, אך שנכסי הבסיס בהם מספיק שונים כדי להבחר למסלול. כדאי להתייעץ עם סוכן ביטוח בעל רשיון כמשווק פנסיוני כדי לראות איזה תחליפים מציעים בתי ההשקעות השונים.

איך השינוי במסלולי השקעה משפיע על מסלולי השקעה עם 20% מניות ומטה?

רפורמת מסלולי השקעה ביטלה את מסלולי ההשקעה מעוטי המניות.

במקומם יש 3 מסלולים המכילים עד 25% מניות:

  • מסלול אשראי ואג"ח עם מניות (עד 25% מניות).
  • מסלול סחיר - אג"ח עם מניות (עד 25% מניות).
  • מסלול עוקב מדדים - אג"ח עם מניות (עד 25% מניות).

מי שהיה במסלול השקעה מועט מניות הועבר למסלול השקעה אחר, לפי החלטת הגוף בו החיסכון מנוהל. במוצרים בהם יש מסלולים תלויי גיל (כמו קרן פנסיה וקופת גמל) יש חברות שהעבירו את הלקוח למסלול תלוי גיל לבני 60 ומעלה. עוד אפשרות העברה היא לאחד מהמסלולים המכילים עד 25% מניות, וכדאי לדעת שיש חברות שמתייחסות לפחות לאחד מבין המסלולים האלה כאל מסלול שמכיל 15% עד 20% מניות. תתייעצו עם משווק פנסיוני שמכיר את מסלולי ההשקעה שיעזור לכם למצוא את המסלול הסולידי המתאים לכם.

מסלולי השקעה עד 25% מניות בקופות גמל

מסלולי השקעה עד 25% מניות בקרנות השתלמות

מסלולי השקעה עד 25% מניות בפוליסות חיסכון

איך השינוי במסלולי השקעה משפיע על מסלולי חו"ל?

במסלולי הרפורמה אין מסלולים המוגדרים כמסלולי חו"ל, פרט למסלול עוקב מדד S&P 500.

יש מספר מסלולי השקעה שמשלבים נכסים מישראל ומחו"ל, והגדרות המסלול נותנות לגופים הפיננסיים את החופש להחליט שכל הנכסים במסלול יהיו מחו"ל, כך שבפועל החוסכים יוכלו לבחור מסלול פסיבי או אקטיבי, סחיר או לא סחיר שבנוי כולו מנכסים בחו"ל.

בכל חברה וגוף פיננסי תוכלו למצוא מסלולי השקעה המכילים רק נכסים זרים, או רוב גדול של נכסים זרים. קודם כל מסלול עוקב מדד S&P 500, אך גם מסלול משולב סחיר יכול לשמש כמסלול חו"ל בחלק מהחברות (יותר מחברה אחת פשוט שינתה את שם מסלול חו"ל שלה לשם הזה בלי לשנות כמעט את מדיניות ההשקעה), וכך גם מסלולים עוקבי מדדים לסוגיהם, כמו מסלול עוקב מדדים גמיש. מי שנוח לו עם מסלול חו"ל פסיבי יכול לאתר מסלול עוקב מדדים שכל נכסיו בחו"ל והרכב הנכסים בו הוא לטעמו, ומי שמעוניין במסלול אקטיבי יכול לחפש חברה שבנתה הרכב נכסים זרים באחד המסלולים הסחירים.

האם שמות אחידים למסלולים משמעותם מסלולי השקעה אחידים?

לא. השמות אכן אחידים, אבל התנאים של כל מסלול השקעה מספיק כלליים ורחבים כדי שכל גוף פיננסי יוכל לבנות מסלול השקעה שונה, בהתאם לפילוסופיית ואסטרטגיית ההשקעות שלו ועדיין למלא אחרי תנאי המסלול. למשל: מסלול עוקב מדדים שלפי תנאיו חייב להכיל לפחות 3 מדדים - חברה אחת תבחר 3 מדדים מארה"ב ואחרת תבחר 5 מדדים מארה"ב ואירופה.

אמנם מטרת הרפורמה היא להקל על הלקוח, אבל בפועל הלקוח, או ליתר דיוק סוכן הביטוח/משווק פנסיוני שלו, חייב להכיר באופן מעמיק את הרכב מסלול ההשקעה של כל גוף פיננסי כדי לבחור מסלול השקעה שמתאים לרצון הלקוח, תוכניותיו לעתיד ומידת הסיכון שהוא מעוניין בה. כשהשם זהה אבל התוכן שונה - חייבים למצוא סוכן ביטוח או יועץ פיננסי בעל ידע רב והכרות מעמיקה עם המוצרים השונים, אחרת לא תדעו לאתר את המוצר הנכון עבורכם.

האם כל גוף פיננסי חייב להציע את כל המסלולים בכל מוצרי החיסכון ארוך הטווח שלו?

לא. כל גוף פיננסי בוחר איזה מסלולי השקעה מבין מסלולי ההשקעה הקיימים הוא מציע בכל אחד ממוצריו.

הבחירה אינה חופשית לגמרי ורשות שוק ההון הוציאה כמה כללים מחייבים, למשל, כל חברה חייבת להציע מסלול השקעה משולב סחיר ומסלול השקעה עוקב מדדים גמיש עבור חלק ממוצרי החיסכון שלה. עוד כלל הוא שלמוצרים כמו קרן השתלמות או קופת גמל להשקעה, הגוף הפיננסי חייב לקבוע מסלול ברירת מחדל. אך במסגרת הכללים, יש לגוף הפיננסי חופש להחליט מהם מסלולי ההשקעה שיציע.

סביר להניח שכל חברה תבחר במסלולים שבהם היא מתמחה מאז ומעולם ותשתדל לשכלל אותם ולשדרג אותם כמיטב יכולתה.

האם גוף פיננסי יכול להציע מסלול יחודי?

חברות הביטוח ובתי ההשקעה לא יציעו מסלול יחודי להן ושאינו קיים ברשימת מסלולי ההשקעה שקבעה רשות שוק ההון.

אחת המטרות של רפורמת מסלולי ההשקעה היא להכניס סדר במסלולי ההשקעה המוצעים, ואחת הדרכים לכך היא שבית השקעות יכול לבחור רק מתוך רשימת המסלולים. למשל, אם בית השקעות מעוניין במסלול שעוקב אחרי מדד אחד ויחיד, אבל רשות שוק ההון לא הגדירה מסלול כזה, בית ההשקעות לא יוכל ליצור את מסלול ההשקעה שרצה. הוא יצטרך לבחור את מסלול ההשקעה הדומה ביותר למסלול שהיה רוצה להציע, ולבחור בו את אחוזי המקסימום המותרים למדד שמעניין אותו, ואז לצרף מדדים דומים לו ככל האפשר באחוזים נמוכים ככל האפשר.

איך אני יודע אם מסלול ההשקעה החדש שינה רק את שמו או גם את הרכב הנכסים?

במקרים שמסלול ההשקעה שינה את שמו בלי לשנות את תוכנו, הוא שומר על מספר המסלול הקודם ומוצגים נתוני ותשואות העבר שלו.

אם הועברתם למסלול חדש שלא היה קיים קודם בגוף הפיננסי - יש לו מספר מסלול שונה והוא מופיע ללא מידע על תשואות העבר וללא מידע שנשמר על המסלול הקודם שלכם.

לבדיקת פרטי המסלול

איך עוברים ממסלול השקעה שהועברתי אליו אוטומטית?

הרפורמה לא שינתה את כללי המעבר בין מסלולי השקעה או ניוד מכשירים פיננסיים - כל הכללים שהיו קודם עדיין חלים.

מעבר בין מסלולי השקעה: אתם מבקשים לעבור מסלול השקעה בדרכים כמו מילוי טופס, נציג טלפוני, איזור אישי, אפליקציה וכד' והגוף הפיננסי מחוייב לבצע את הבקשה תוך מספר ימי עסקים מקבלתה.

ניוד לחברה אחרת: אתם פונים לחברה אליה אתם מעוניינים לעבור, ממלאים את הטפסים הנדרשים ומצרפים מסמכים לפי הצורך והחברה החדשה אחראית להשלים את הניוד מול החברה הישנה.

מי יכול לעזור בבחירת מסלול השקעה מתאים

בחינה של מסלולי ההשקעה החדשים ושל המיזוגים והעברות בין מסלולי השקעה מראה שהגופים הפיננסים השתדלו, היכן שזה אפשרי, שמסלולי ההשקעה לא ישתנו (פרט לשינוי השם) או הסתפקו בשינויים מינוריים.

זו תוצאה נוחה מאד לחוסך, שנשאר במסלול ההשקעה בו בחר קודם, אבל היא גם מבלבלת. ראשית כי לעתים יש הבדלים בין המסלול הקודם והחדש, אך לחוסך קשה לזהות אותם.

שנית, כי מסלול בעל שם זהה בגוף פיננסי אחר יראה אחרת לגמרי.

סוכני הביטוח צריכים להכיר את תוכן מסלולי ההשקעה החדשים בגופים הפיננסיים השונים, לדעת לאיזה מסלול חדש מוזגו או הועברו המסלולים הישנים ולעזור ללקוחות להבין האם מסלול ההשקעה שבו הם נמצאים כעת מתאים לדרישותיהם. אם הלקוח הועבר למסלול השקעה שאינו מתאים לו, סוכן הביטוח/משווק פנסיוני צריך לאתר מבין שלל המוצרים בעלי השמות הזהים את מסלול ההשקעה שהמתאים ביותר לדרישות הלקוח ולתוכניותיו לעתיד.

בקיצור, המשווק הפנסיוני הופך למדריך טיולים בארץ מסלולי ההשקעה המתמחים, עד שהם יתייצבו ועד שכולם יתרגלו אליהם וידעו להבחין ביניהם בקלות.

רשימת מסלולי השקעה מתמחים החל מיולי 2024

מסלולי ההשקעה המתמחים מתחלקים ל- 5 אשכולות, כל אשכול מציע מסלולי השקעה בתחום התמחות מסויים:

  • אשכול 1 - מסלולים מתמחים בניהול אקטיבי, בדמי ניהול קבועים אשר מאופיינים בהשקעות ישירות לצד השקעות בנכסים עוקבי מדדים.
  • אשכול 2 - מסלולים מתמחים בניהול אקטיבי, בדמי ניהול משתנים בהתאם לתשואה מסלולי ההשקעה מאופיינים בהשקעות ישירות והשקעות בנכסים עוקבי מדדים.
  • אשכול 3 - מסלולים מתמחים באפיקי השקעה סחירים.
  • אשכול 4 - מסלולים עוקבי מדדים מתאפיינים בהשקעה במכשירים עוקבי מדדים.
  • אשכול 5 - מסלולי אמונה וקיימות. השקעות בהתאם להלכה דתית או השקפת עולם בתחומי הקיימות או הסביבה.

זאת בנוסף למסלולים האחרים (תלוי גיל, כללי ושאר המסלולים שתוארו קודם) ולמסלולי השקעה למקבלי קצבה שרלוונטיים לקרנות פנסיה וחלקם גם לביטוחי מנהלים.

מהם מסלולי ההשקעה למקבלי קצבה?

מסלולי השקעה למקבלי קצבה נועדו לשמור על החיסכון הקיים, כי הוא צריך להספיק לשארית חייו של מקבל הקצבה. בשלב זה בחיים כבר אין מקום להשקעות מסוכנות שעלולות לגרום להפסדים משמעותיים.

מסלולי השקעה למקבלי קצבה מקרן פנסיה או מביטוח מנהלים:

  • מסלול בסיסי למקבלי קצבה.
  • מסלול עוקב מדדים למקבלי קצבה: נכסי המסלול יעקבו באמצעות מכשירים עוקבי מדד בשיעור חשיפה בין 75% ל-100% מנכסי המסלול - לפחות 3 מדדים שונים מבין מדדי מניות, מדדי אג"ח קונצרני, מדדי אג"ח ממשלות, או שילוב ביניהם. כל מדד מ-3 המדדים העיקריים במסלול יהווה 10% עד 50% מכלל נכסי המסלול. שאר הנכסים יעקבו אחרי מדדים אחרים ויש להשאיר נכסים שיושקעו בנגזרים לצרכי גידור ונכסים לבטחונות.
  • מסלול הלכה למקבלי קצבה: נכסי המסלול נבחרים בכפוף לכללי ההלכה היהודית. ההשקעות בסמכותה ובאחריותה הבלעדית של ועדת ההשקעות.
  • מסלול שריעה למקבלי קצבה: נכסי המסלול נבחרים בכפוף לכללי השריעה האסלאמית. ההשקעות בסמכותה ובאחריותה הבלעדית של ועדת ההשקעות.

מסלולי ההשקעה למקבלי קצבה המיועדים רק למקבלי קצבה מקרן פנסיה:

אלה מסלולים לפורשים לפנסיה שפרשו לפני רפורמות קודמות בשוק הפנסיה.

  • מסלול קצבה לזכאים קיימים: המסלול מיועד למי שזכאי לקבל קצבה מהקרן לפני 1 בינואר 2004.
  • מסלול מקבלי קצבה קיימים: המסלול מיועד למי שזכאי לקבל קצבה מהקרן לפני 1 בינואר 2018.
  • מסלול הלכה למקבלי קצבה קיימים: המסלול מיועד למי שזכאי לקבל קצבה מהקרן לפני 1 בינואר 2018. נכסי המסלול נבחרים בכפוף לכללי ההלכה היהודית. ההשקעות בסמכותה ובאחריותה הבלעדית של ועדת ההשקעות.

איזה מסלולי השקעה יש בכל אשכול?

מוצג תיאור תמציתי של המסלול נכון ליום המאמר. למידע על התנאים המלאים של כל מסלול, עברו ל"קריאה נוספת".

אשכול

מסלול השקעה

אשכול 1 – ניהול אקטיבי בדמי ניהול קבועים

מסלול כספי (שקלי): נכסים שאינם צמודים ואינם חשופים לסיכוני מטבע פרט לשקל.
פיקדונות שקליים, מלווה ממשלתי, הלוואות שקליות ואג"ח שקליות (סחירות ושאינן סחירות). השקעה במישרין, בנגזרים, בקרנות סל ובקרנות נאמנות.
השקעה במסלול כספי מוגבלת לשנתיים, אך ניתנת להארכה כאשר תקופת השנתיים מסתיימת. הסיבה לכך היא שמדובר במסלול בעל תשואות מוגבלות, ורצוי שחוסך לא יהיה בו רק כי שכח לעדכן מסלול.

מסלול אשראי ואג"ח: נכסים בארץ ובחו"ל - פיקדונות, אג"ח סחיר ולא סחיר (גם אג"ח עם רכיב המרה), ני"ע מסחריים בהנפקת תאגידים או ממשלות, הלוואות לא סחירות לתאגידים ולפרטיים, קרנות השקעה וקרנות סל המתמחות חוב.

מסלול אשראי ואג"ח עם מניות (עד 25% מניות): נכסי אשראי ואג"ח מישראל והעולם - פיקדונות, אג"ח סחירות ולא סחירות, ני"ע מסחריים בהנפקת תאגידים וממשלות, הלוואות לא סחירות לתאגידים ולפרטיים, קרנות השקעה וקרנות סל מתמחות באפיקי חוב, בשיעור חשיפה של 75% לפחות. חשיפה למניות תהיה בשיעור שלא יעלה על 25% מנכסי המסלול.

מסלול אג"ח ממשלות: אג"ח ממשלות בדירוג של מדינת חוץ. השקעה במישרין, בנגזרים, בקרנות סל ובקרנות נאמנות.

מסלול מניות: חשיפה למניות בארץ ובחו"ל בשיעור הנע מ-75% ועד 120% מנכסי המסלול. השקעה במישרין, בנגזרים, בקרנות סל, בקרנות נאמנות ובקרנות השקעה.

אשכול 2 – ניהול אקטיבי בדמי ניהול משתנים

מסלול אשראי ואג"ח: נכסים בארץ ובחו"ל- פיקדונות, אג"ח סחירות ולא סחירות, ממשלתיות וקונצרניות, ני"ע מסחריים בהנפקת תאגידים וממשלות, הלוואות לא סחירות לתאגידים ולפרטיים, קרנות סל המתמחות באפיקי חוב, קרנות השקעה המתמחות באפיקי חוב בחשיפה של לפחות 75%.

מסלול מניות: מניות בארץ ובחו"ל בשיעור חשיפה מ-75% ועד 120% מנכסי המסלול. השקעה ישירה והשקעה בנגזרים, בקרנות סל, בקרנות נאמנות ובקרנות השקעה.

אשכול 3 - מסלולים מתמחים באפיקי השקעה סחירים

מסלול משולב סחיר: נכסים סחירים בלבד - מניות, אג"ח קונצרני ואג"ח ממשלתי, בארץ ובחו"ל. השקעה ישירה, בנגזרים, בקרנות סל ובקרנות נאמנות.

מסלול אג"ח ממשלתי סחיר: נכסים סחירים בלבד - אג"ח ממשלתי בארץ ובחו"ל, בשיעור חשיפה בין 75% ועד 120% מנכסי המסלול.קעה ישירה והשקעה בנגזרים, בקרנות סל ובקרנות נאמנות.

מסלול אג"ח סחיר: נכסים סחירים בלבד - אג"ח קונצרני ואג"ח ממשלתי בארץ ובחו"ל, בשיעור חשיפה מ-75% ועד 120% מנכסי המסלול. השקעה ישירה או השקעה בנגזרים, בקרנות סל ובקרנות נאמנות.

מסלול סחיר - אג"ח עם מניות (עד 25% מניות): אג"ח קונצרני ואג"ח ממשלתי בארץ ובחו"ל, בשיעור חשיפה של לפחות 75%. חשיפה למניות עד 25% ובאמצעות נכסים סחירים. השקעה ישירה ובנגזרים, בקרנות סל ובקרנות נאמנות.

מסלול מניות סחיר: נכסים סחירים בלבד - מניות בארץ ובחו"ל, בשיעור חשיפה מ-75% ועד 120%. השקעה ישירה ובנגזרים, בקרנות סל ובקרנות נאמנות.

אשכול 4 – מסלולים עוקבי מדדים

מסלול עוקב מדדים גמיש: מכשירים עוקבי מדד ובשיעור מ-75% ועד 100%, אחר מדדי מניות או מדדי אג"ח קונצרני או מדדי אג"ח ממשלות, או שילוב ביניהם, ולכל הפחות אחר שלושה מדדים שאינם דומים. שיעור המעקב אחר כל אחד משלושת המדדים הראשיים, מ-10% ועד 50% מנכסי המסלול.

מסלול עוקב מדדי אג"ח ממשלות: מכשירים עוקבי מדד ובשיעור מ-75% ועד 100%, אחרי לפחות 3 מדדי אג"ח ממשלתי. שיעור המעקב אחר כל אחד משלושת המדדים הראשיים, מ-10% ועד 50% מנכסי המסלול.

מסלול עוקב מדדי אג"ח: מכשירים עוקבי מדד ובשיעור מ-75% ועד 100%, אחרי לפחות 3 מדדי אג"ח ממשלתי ואג"ח קונצרני. שיעור המעקב אחר כל אחד משלושת המדדים הראשיים, מ-10% ועד 50% מנכסי המסלול.

מסלול עוקב מדדים - אג"ח עם מניות (עד 25% מניות): מכשירים עוקבי מדד אחרי לפחות 3 מדדי אג"ח ממשלתי ואג"ח קונצרני שיהיו לפחות 75% מהנכסים. החשיפה למניות עד 25% מהנכסים.

מסלול עוקב מדדי מניות: מכשירים עוקבי מדד ובשיעור מ-75% ועד 100%, אחרי לפחות 3 מדדי מניות. שיעור המעקב אחר כל אחד משלושת המדדים הראשיים, מ-10% ועד 50% מנכסי המסלול.

מסלול עוקב מדד 500 S&P: מכשירים עוקבי מדד ונגזרים (לרבות חוזים עתידיים, אופציות וכתבי אופציות) בשיעור חשיפה עד 100% מנכסי המסלול, אחר מדד 500 S&P .

אשכול 5 – מסלולי השקעה ואמונה וקיימות

מסלול הלכה: נכסים מסוגים שונים בכפוף לכללי ההלכה היהודית בלבד. ההשקעות בסמכותה ובאחריותה הבלעדית של ועדת ההשקעות.

מסלול שריעה: נכסים מסוגים שונים בכפוף לכללי השריעה האיסלאמית בלבד. ההשקעות בסמכותה ובאחריותה הבלעדית של ועדת ההשקעות.

מסלול קיימות: נכסים מסוגים שונים, שעיקר מטרתם לקדם פיתוח בר קיימא שפסגת האסיפה הכללית של האו"ם קבעה, בהשקעה ישירה והשקעה בנגזרים, בקרנות סל, בקרנות נאמנות ובקרנות השקעה.

מסלול סביבתי: נכסים מסוגים שונים, שמהווים השקעות סביבתיות בהתאם לסטנדרטים בינלאומיים, או שעיקר מטרתם לקדם פיתוח בר קיימא הקשור בהיבטים סביבתיים, שפסגת האסיפה הכללית של האו"ם קבעה. בהשקעה ישירה והשקעה בנגזרים, בקרנות סל, בקרנות נאמנות ובקרנות השקעה.

מסלולים מתמחים - אחר

מסלול בניהול אישי מסלול ההשקעה מתנהל כקופת גמל בניהול אישי לפי תקנות הפיקוח על שירותים פיננסיים (קופות גמל)(קופת גמל בניהול אישי), התשס"ט-2009.

המסלול קיים לקופות גמל, ביטוחי מנהלים וקרנות השתלמות.

אתם יכולים לבדוק מהם מסלולי ההשקעה המעודכנים שכל חברה מציעה ישירות באתר שלהן, שם תמצאו את המסלולים שהן מציעות ואת הרכב ההשקעות בכל מסלול. המידע מתעדכן כל הזמן, ונוספים עוד מסלולי השקעה שרשות שוק ההון אישרה לחברות השונות.

חברות ביטוח

כלל:

כלל - רפורמת מסלולי השקעה בפנסיה, ביטוח, גמל והשתלמות

הראל:

רפורמת מסלולי השקעה: מסלולי קרן פנסיה מקיפה, מסלולי קרן השתלמות, מסלולי קופת גמל, מסלולי קופת גמל להשקעה, מסלולי מקבלי קצבה

מגדל:

רפורמה במסלולי השקעה- מגדל: מסלולי השקעה קרנות פנסיה, מסלולי השקעה גמל והשתלמות

מנורה:

שמות ומדיניות של מסלולי ההשקעה שבניהולה של מנורה

הפניקס:

מסלולי השקעה בקופות הגמל, גמל להשקעה, קרנות השתלמות, קרנות פנסיה, פוליסות חיסכון וביטוח מנהלים

איילון:

עדכון מסלולי השקעה

בתי השקעות

אנליסט:

מיזוגים והתאמות במסלולי השקעה מה-1.7.24

מיטב בית השקעות:

התאמות במסלולי השקעה מ-1.7.24: מיפוי מסלולי השקעה בגמל, גמל להשקעה, פנסיה, קרן השתלמות. מיזוגי מסלולי השקעה גמל, גמל להשקעה, קרן השתלמות וקרן פנסיה

ילין לפידות:

מיזוגים ומסלולי השקעה מה-1.7.24: מסלולי השקעה בגמל והשתלמות

אלטשולר שחם:

מתווה מסלולי השקעה אלטשולר שחם גמל, השתלמות ופנסיה

סיכום

מומלץ לכל חוסך לבדוק מהו מסלול ההשקעה הנוכחי שלו, מה רמת הסיכון בו ומה גובה דמי הניהול שהוא משלם עליו. חשוב לדעת שדמי הניהול והנחות שקיבלתם אמורים להשמר עם מעבר המסלול. כדאי להעזר בסוכן ביטוח או יועץ שיבחן את כל התיק הפנסיוני שלכם ויבדוק אם הוא מתאים לגיל שלכם, למועד בו תרצו למשוך כסף או לקבל קצבה, לשאר החסכונות שלכם ולתוכניות לעתיד. אם הועברתם למסלול השקעה שאינו מתאים לכם, עדיף לתקן ולעבור למסלול אחר מוקדם ככל האפשר, חבל לשלם דמי ניהול גבוהים או לגלות שהכסף מנוהל ברמת סיכון או סוג השקעות שאינם רצויים לכם.

קישורים לקריאה נוספת

רשות שוק ההון מעדכנת את מדיניות ההשקעה במסלולים עוקבי מדדים

רשות שוק ההון מעדכנת את רשימת מסלולי ההשקעה בקופות גמל

הבהרה ועדכון בנוגע לחוזר מסלולי השקעה בקופות גמל

רפורמה במסלולי השקעה – שינוי מסלולי ההשקעה בחיסכון ארוך טווח

חוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (קופות גמל), תשס"ה-2005


קבל הצעה לחיסכון

התאמה אישית של מסלול השקעה

הצעות אטרקטיביות בתנאים משתלמים

סמן עד 4 אפשרויות
קראתי את תקנון האתר ומדיניות הפרטיות
ואני מסכים לקבלת הצעות ודיוור

מנהלת השקעות

בדיקה לשיפור ביצועי קופות וקרנות

הבדיקה הינה ללא עלות וללא התחייבות

בחר את המוצר שתרצה לבדוק

למד על קרן השתלמות, קופות גמל וחיסכון לטווח ארוך