איך לבחור בית השקעות לניהול תיקי השקעות

כל בית השקעות מפרסם כי הוא המומחה האמיתי לניהול תיקי השקעות, ולו יש הכי הרבה ניסיון, מיומנות, יכולות ותשואות וכמובן מחלקות מחקר מקיפות. איך תדע לבחור מתוך שלל האפשרויות בית השקעות אמין ובעל יכולת ומנהל תיקי השקעות שיעניק לך טיפול אישי ומסור שיצרו עבורך תיק השקעות בעל תשואות גבוהות? אספנו כמה היבטים שחשוב לבחון לפני הבחירה.

איך לבחור מנהל השקעות

7 היבטים שחשוב לבחון לפני הבחירה בבית השקעות ובמנהל תיקים.

  • לבחור בית השקעות מבוסס ויציב עם ניסיון רב בניהול תיקי השקעות. כמה שנים בית ההשקעות עוסק בניהול תיקי השקעות? מה היקף הנכסים המנוהלים אצלו ומה רמת הביצועים הכוללת של ההשקעות. האם יש לבית ההשקעות או לבעליו חובות? מה גובהם? האם זה בית השקעות בעל שם טוב ואמין? האם יש לו מחלקת מחקר טובה ומקצועית?
  • לבחור מנהל תיק השקעות ותיק ובעל ניסיון, וכמובן אמין וישר. לבדוק את השגי המנהל בניהול תיקי השקעות במהלך השנים האחרונות. חשוב לבדוק ביצועי תיקי השקעות בהם טיפל לאורך שנים, וכן בתקופות משבר כלכלי. בבניית תיק השקעות, האם הוא מתחשב בצרכיך האישיים, באופייך, בכלל הנכסים וההתחייבויות שיש לך? האם הוא מציע הצעה התפורה למידותיך או מנסה להתאים אותך לשיטה שלו. בניית התיק צריכה להיות אישית ומקצועית גם יחד.
  • מומלץ לוודא מראש: רמת הזמינות של מנהל תיקי השקעות שיצוות אליך ודרכי התקשרות אתו. עד כמה התקשורת ביניכם טובה, האם אתה מרגיש שתוכל לשאול כל שאלה ולקבל תשובה. עד כמה המענה אדיב ויעיל. הכימיה שנוצרת בין אנשים יכולה להשפיע על כל אופן ההתנהלות.
  • מנהל התיקים צריך להיות עם יד על הדופק, ולהתייחס לשינויים בחייך עם חלוף הזמן – התחייבויות חדשות וצרכים חדשים. כדאי לבדוק האם קיים נוהל של בדיקה תקופתית של נושאים אלה, וביצוע התאמת תיק השקעות לפי הצורך, מבחינת רמת סיכון, נזילות כו'.
  • רמת הדיווח של כל בית השקעות: כל כמה זמן מדווחים, מה רמת הפירוט ובאיזה דרכי התקשרות ניתן לקבל את הדיווח. איך יוצרים קשר מעבר לדיווחים הקבועים? מי איש או אנשי הקשר בבית ההשקעות והאם הם מצוותים באופן קבוע עבורך. יש בתי השקעות השולחים סקירות כלליות ומידע פיננסי אחת לתקופה, ומחזיקים גם מחלקת שירות לקוחות, מעבר לקשר הישיר מול מנהל תיק ההשקעות. יש בתי השקעות המעבירים הסבר על האסטרטגיה להשקעות ועל הבחירות שנעשו בניהול התיק. בדוק איך נראה הדוח ומה מפורט בו, ואחת לאיזו תקופה הוא נשלח. יש בתי השקעות המאפשרים צפיה בהתנהלות תיק השקעות דרך אתר האינטרנט שלהן. אם תיק ההשקעות מתנהל בתוך חשבון הבנק שלך, תוכל לעקוב אחריו באמצעות הבנק – דרך הסניף או באמצעות האינטרנט.
  • מחיר: המחיר כולל דמי ניהול, עמלת קניה ומכירה ודמי שמירה, עמלות ודמי ניהול עקיפים דרך מכשירים פיננסיים שונים. לבתי השקעות יש לעיתים הסדרים עם בנקים שונים לגבי גובה העמלות שהבנק גובה, לכן חשוב לבדוק מה היקף כל העלויות השונות. בדוק מה העלות הכוללת, ואל תחשוש לנהל משא ומתן על המחיר ולהתמקח עליו.
  • היבטי מיסוי. בחן עם מנהל תיק ההשקעות את המכשירים הפיננסיים הזמינים לך, כדי לקבוע רמת סיכון מתאימה, והטבות מס מירביות. לכל מכשיר פיננסי יש מדיניות מיסוי שונה. תיק השקעות מתנהל בחשבון פרטי הרשום על שמך ולכן כל מכירה של נייר ערך כוללת מיסוי לפי החוק החל על אותו נייר ערך. אבל, האם מנהל התיקים זוכר לבחון גם את חסכונותיך הנוספים פרט לתיק השקעות, כמו קרן השתלמות, קרן פנסיה וקופות גמל.


קבל הצעה לניהול תיק

השווה הצעות מכמה חברות לניהול תיקים
סמן עד 4 אפשרויות






קראתי את תקנון האתר ומדיניות הפרטיות
ואני מסכים לקבלת הצעות ודיוור

מנהלים השקעות דרך יועץ בבנק או מנהל
תיקים בבית השקעות?
בדיקה שמומלץ לבצע לפחות פעם בשנה!

האם ניתן לשפר את ההשקעות שלי?

האם אני מקבל ערך גבוה ביחס למה שהשוק
יודע להציע היום?

האם אני במסלולי השקעה המתאימים לתקופה?

האם אני מקבל שירות טוב מיועץ או מנהל
השקעות מקצועי ומיומן?

למד על ניהול תיקים