למה ביטוח ספורט אתגרי שימושי בחו"ל?

נהנים מהחוף ביוון עם בננה ואופנועי ים? בוחנים את הנוף מתוך כדור פורח או משדרגים את הטיול בטבע עם אומגה שמתפתלת בתוך היער? המשותף לכל החוויות האלה ולרבות אחרות, הוא שצריך עבורן הרחבת ביטוח ספורט אתגרי, המיועדת לכיסוי פעילויות אקסטרים אבל גם פעילויות שמתאימות לספורטאי הכורסא. כשבודקים אותו לעומק מגלים שביטוח ספורט אתגרי בחו"ל הוא לא בדיוק מה שחשבתם.

מה זה ביטוח ספורט אתגרי

עודכן בתאריך:


אחד הדברים שחשוב לעשות לפני שטסים לחו"ל, הוא לדאוג לביטוח נסיעות מתאים (פרטים תמצאו במאמר "הכל על ביטוח נסיעות"). זה נכון תמיד, אבל חשוב עוד יותר כשמתכננים פעילויות ואטרקציות במהלך הטיול. לפעמים פעילות שנראית קלילה ומתאימה לצועדי הקניונים שאנחנו, נראית בעיני חברות הביטוח כסיכון שמחייב להוסיף לביטוח הנסיעות לחו"ל את "הרחבת ספורט אתגרי" או "ביטוח אקסטרים". אפילו אם מקסימום האקסטרים שלכם הוא היסחפות איטית באבוב בנחל חצי יבש.

עולם הפעילויות הספורטיביות והחווייתיות מכיל אינספור אפשרויות ואטרקציות, ובהתאם לכך יש כמה הרחבות שונות לביטוח נסיעות לחו"ל - כל אחת רלוונטית לתחום מסויים, למרות שפה ושם יש חפיפה בין ההרחבות השונות.

מתוך ההרחבות המתייחסות לפעילויות ספורטיביות, תפקידכם הוא לאתר את ההרחבות שיתאימו לטיול שתכננתם:

  1. הרחבת איתור וחילוץ: הרחבה זו לא מיוחדת דווקא לפעילויות ספורטיביות, אבל יכולה להיות שימושית אם תכננתם פעילות במקום קשה לגישה או שמורת טבע. היא תתאים גם לפעילויות כמו סנפלינג או חקר מערות, או פעילות מימית כמו רפטינג או קיאקים.
  2. ביטוח צד ג': גם הרחבה זו לא מיוחדת לפעילויות ספורט, אבל נזק לבני אדם אחרים ולרכושם בהחלט יכול לקרות במהלך פעילות. בעיקר אם הפעילות היא בעלת סיכון גבוה להתנגשויות או אם הציוד לביצוע הפעילות אינו שלכם. למשל: צללתם ובמהלך הצלילה קרעתם את חליפת הצלילה ששייכת למועדון הצלילה וכאשר יצאתם מהמים הפלתם את בלון החמצן על הרגל של אחד העובדים. הרחבת צד ג' תכסה את הנזק לציוד וגם את הוצאות הטיפול בפציעה של העובד.
  3. ביטוח תרמילאים: אלה ביטוחי נסיעות המתאימים לצעירים הנוסעים לטיול ארוך במדינות מהפחות מפותחות. למשל: חברת "כלל ביטוח" מציעה ביטוח נסיעות בסיסי הכולל טיולי ג'יפים וגלישה ללא צורך בהרחבות עבור פעילויות אלה. בנוסף, היא מציעה חבילה במחיר מיוחד של הרחבות ספורט אתגרי + ספורט חורף. ביטוח זה יכול להתאים לתרמילאים וגם לישראלים הנמצאים בחו"ל לעבודה או לימודים לתקופה של עד שנה.
  4. הרחבת ספורט אתגרי: נותנת כיסוי לפגיעות שקרו תוך כדי פעילויות שונות בים, באוויר וביבשה, שיש בהן סיכון מוגבר ולכן הוגדרו כ"ספורט אתגרי". כשאתם רוכשים ביטוח נסיעות חשוב לבדוק באתר חברת הביטוח איזה פעילויות חברת הביטוח מחשיבה כספורט אתגרי.
  5. הרחבת ספורט תחרותי: כל השתתפות בתחרות או בפעילות ספורט כמקצוען מחייבת רכישת הרחבת ביטוח מיוחדת של "ספורט תחרותי". רוב חברות הביטוח לא מציעות את הרחבת ספורט תחרותי, אבל היא ללא ספק חשובה למי שעוסק בספורט מקצועי.
  6. הרחבת ספורט חורף: הרחבה המכסה פעילויות גלישה והחלקה שונות על קרח ושלג. ביטוח סקי מכסה פגיעות שנגרמו תוך כדי פעילות ספורט חורף. ההרחבה מכסה גם נזק או אובדן ציוד הגלישה שלכם לכל אורך הטיול, ומתאים גם למי שאלה צעדיו הראשונים על השלג וגם למנוסים ביותר. הפעילויות שמכוסות בהרחבה זו לא מכוסות בהרחבת ספורט אתגרי, למרות שהגבולות ביניהן מטושטשים בחלק מחברות הביטוח.
  7. ביטוח צלילה: ביטוח צלילה הוא ביטוח עצמאי שאינו קשור לביטוח נסיעות לחו"ל. אם אתם נוסעים לחו"ל, צלילה מכוסה בהרחבת ספורט אתגרי, ואין צורך לרכוש ביטוח נפרד ומיוחד לצלילה. אבל, מי שצולל בישראל חייב על פי חוק להציג ביטוח צלילה בתוקף או שאף מועדון צלילה לא יתן לו לצלול שלא במסגרת צלילת היכרות. גם בחו"ל, מי שהמקצוע שלו קשור בצלילה או מי שיצא לטיול צלילה - עדיף שיהיה לו ביטוח צלילה, שהכיסויים שלו לעתים קרובות משמעותיים יותר משל הרחבת ספורט אתגרי.

לאחר שבחרתם פעילויות לטיול, תוכלו לבחור את ההרחבות שיגנו עליכם בעת הפעילות. במאמר זה תמצאו מידע על הרחבת ספורט אתגרי שלעתים קרובות היא נדרשת, ועל הרחבת ספורט מקצועי הנדירה יותר.

אם אתם מעדיפים ספונטניות ולהחליט במהלך הטיול מה לעשות - חפשו חברת ביטוח שתאפשר לכם לרכוש הרחבות במהלך הטיול. החיסרון במהלך הזה הוא שתצטרכו לזכור לרכוש את ההרחבה, ולעתים קרובות ההרחבה תכנס לתוקף רק 24 שעות או יותר לאחר רכישתה. כך שהספונטניות לא תמיד משתלמת.

טיפ קטן: מי שמתכוון לשלב בטיול גם פעילויות ספורט חורף וגם פעילויות ספורט אתגרי, כדאי שידע שיש חברות ביטוח המציעות חבילה הכוללת הרחבת ספורט אתגרי + ספורט חורף במחיר מוזל.

מהי הרחבת ספורט אתגרי?

ביטוח נסיעות לחו"ל נותן החזרי הוצאות רפואיות ואחרות אם נפצעתם או חליתם במהלך הטיול. אבל, הוא לא ייתן החזרי הוצאות או כל כיסוי אחר אם הפגיעה נגרמה במהלך פעילות בעלת סיכון מוגבר. הכוונה היא לפעילות שמגדילה את הסיכוי שתפגעו במהלכה. זה יכול להיות כי היא מתבצעת בגובה, כמו צניחה. זו יכולה להיות פעילות מים - שהם לא הסביבה הטבעית לאדם ויש בה סיכונים, פעילות בשטח מסוכן כמו טיול מערות או פעילות במהירות גבוהה כמו שימוש באופנוע ים.

בכל מצב בו נפגעתם במהלך פעילות ספורט אתגרי, חברת הביטוח תכסה את הוצאות הפגיעה (בכם ובאחרים) רק אם רכשתם תוספת לביטוח נסיעות לחו"ל, הנקראת "הרחבת ספורט אתגרי" והרבה מתייחסים אליה כאל "ביטוח ספורט אקסטרים".

אם יש לכם הרחבת ספורט אתגרי ונפגעתם במהלך פעילות הכלולה בהרחבה, תקבלו את כל הכיסויים שחברת הביטוח נותנת במסגרת ביטוח נסיעות לחו"ל. אם אין לכם את ההרחבה - לא תקבלו כיסוי.

לדוגמא: רכבתם על אופנוע ים בקפריסין וסירת מירוץ פגעה בכם - אתם שברתם רגל, האופנוע נשרט מ-3 כיוונים ולסירת המירוץ נשבר ההגה.

אם אין לכם הרחבת ספורט אתגרי: פנו את עצמכם לבית חולים וכשתצאו ממנו לאחר תשלום החשבון שבית החולים הגיש לכם, תתפנו לשלם לבעלי אופנוע הים וסירת המירוץ על הנזקים שלהם- הכל על חשבונכם, אפילו אם הוספתם לביטוח הנסיעות כיסוי לצד ג'. הסיבה: הרחבת כיסוי נזק לצד ג' תכסה נזקים שקרו במהלך פעילות מסוכנת (ושרשומה באתר של חברת הביטוח כפעילות של ספורט אתגרי), רק כשיש לכם הרחבת ספורט אתגרי.

אם יש לכם הרחבת ספורט אתגרי: חברת הביטוח תטפל בכל ההוצאות הרפואיות והאחרות.
אם רכשתם גם ביטוח ספורט אתגרי וגם כיסוי לנזקי צד ג' - חברת הביטוח תשלם גם את נזקי בעל אופנוע הים ובעל סירת המירוץ - עד לסכום המקסימום שכתוב בביטוח.

יש חברות ביטוח שגם יכסו נזק לציוד אישי יעודי לפעילות.

מהן פעילויות ספורט אתגרי בביטוח נסיעות לחו"ל?

לספורט אתגרי אין הגדרה אחת ויחידה שמסבירה מהו. בגדול, ספורט אתגרי הוא כל מה שחברת הביטוח הכניסה לרשימת פעילויות "ספורט אתגרי" באתר האינטרנט שלה או בפוליסת ביטוח נסיעות לחו"ל שהיא מציעה.

אחרי שזה נאמר, הכלל הבסיסי הוא שמדובר בפעילות ספורטיבית ביבשה, במים או באוויר שיש בה סיכון מוגבר להיפגע, ושהמבוטח עוסק בה כתחביב ולא כספורט מקצועי או במסגרת תחרות. בעיקרון, אם הפעילות היא במהירות גבוהה, בגובה רב, בתנאי שטח קשים או במים - יש סיכוי גבוה שזו פעילות ספורט אתגרי.

בארץ, פגיעה או תאונה שנגרמו במהלך פעילות ספורטיבית או אתגרית אינן דורשות ביטוח מיוחד, פשוט ניגשים לקופת חולים או מתפנים למיון בבית חולים ומקבלים את כל הטיפול שתצטרכו ושניתן לקבל לפי חוק ביטוח בריאות ממלכתי. אך זה אינו המצב בחוץ לארץ. אם רכשתם ביטוח נסיעות לחו"ל ללא תוספות והרחבות, תראו שיש בו תנאי המודיע לכם שפגיעה שמקורה בספורט אתגרי לא תכוסה, אלא אם רכשתם הרחבה לספורט אתגרי.

כלומר, ללא הרחבת ספורט אתגרי אתם תשלמו מכיסכם את כל הנזק לרכוש וכל הטיפול בפציעות שנגרמו במהלך הפעילות.

פעילויות שרוב חברות הביטוח מגדירות כספורט אתגרי הן:

  • צלילה עם ציוד נשימה
  • פעילות הדורשת שימוש בחבלים, כמו: סנפלינג, טיפוס הרים וכד'
  • שימוש במצנח, כולל קייט סרפינג
  • פעולה של דאיה או גלישה באוויר
  • אופנוע ים
  • סקי מים
  • בנג'י
  • רפטינג מים לבנים (רפיד 4 ומעלה)

לא כולם יודעים, אבל יש חברות ביטוח שמגדירות כספורט אתגרי גם רולר בליידס, סקייטבורד, שיט באבובים או טיסה בכדור פורח. בשביל רוב המטיילים, כל אלו יכולות להיחשב אטרקציות סטנדרטיות ליום כיף משפחתי, ומי בכלל חושב שצריך עבורן הרחבה לביטוח הנסיעות הרגיל. בפועל מי שרכש ביטוח נסיעות חו"ל שאינו מכסה פעילות כלשהי, למשל אבובים, יגלה שאם התהפך ונגרם לו זעזוע מוח בזמן ששט בשלווה על האבוב שלו, הוא לא יקבל החזר מביטוח נסיעות לחו"ל.

הנה כמה פעילויות שרק חלק מחברות הביטוח דורשות עבורן הרחבת ספורט אתגרי, בעוד אחרות אינן רואות בהן ספורט אתגרי:

  • שנורקלינג
  • אבובים
  • רפטינג או קיאקים בדרגות סיכון נמוכות (במים בלי מפלים או מערבולות מסוכנים)
  • רכיבה על סוסים
  • גלישה בים לסוגיה
  • רולרבליידס וסקייטבורד
  • אומגות
  • סירת מירוץ
  • כדור פורח
  • בננות ים
  • פארקים אתגריים כמו מזחלות אלפיניות או פארק חבלים

כמה נקודות למחשבה בבחירת ביטוח אקסטרים:

  • במידת האפשר חפשו ביטוח נסיעות שמתייחס לפעילות שתכננתם כחלק רגיל מהחופשה ולא כספורט אתגרי, כדי שלא תצטרכו לרכוש הרחבה. עם זאת, כשבוחרים ביטוח נסיעות לחו"ל, יותר חשוב לשקול כיסויים ונושאים אחרים, כיוון שבסופו של דבר עלות הרחבת ספורט אתגרי היא נמוכה והשפעתה על המחיר הסופי קטנה.
  • אם תכננתם פעילות ברמת מתחילים או היכרות, כמו שיעור היכרות במגרש סגור על סוס פוני, בדקו עם חברת הביטוח האם היא תראה בכך ספורט אתגרי או לא. אבל אם יש סיכוי שברגע האחרון הפעילות תהיה יותר נמרצת, למשל שתחליטו לצאת עם הסוסים לשטח או לדהור, אתם צריכים ביטוח אקסטרים שיכסה אתכם.
    בכל מקרה של ספק, כדאי לברר קודם עם חברת הביטוח. תיעוד של השאלה והתשובה ימנע שאלות פתוחות שאולי יקבלו תשובה מכאיבה בהמשך הדרך.
  • יש חברות ביטוח הכוללות חלק מפעילויות ספורט חורף תחת ספורט אתגרי. חשוב לוודא מול החברה או סוכן הביטוח מה תהיה ההרחבה הנכונה במקרה שלכם.

פעילויות שחלק מחברות הביטוח לא מבטחות

יש מספר פעילויות שאם לא מצאתם אותן ברשימת הספורט האתגרי, יכול להיות שחברת הביטוח פשוט לא מבטחת אותן. אם אתם מתכננים פעילות הנחשבת למסוכנת ואינכם בטוחים האם היא נכללת בהרחבה, כדאי לבדוק עם חברת הביטוח או סוכן הביטוח האם היא מכוסה.

למשל, סוגי צלילה מיוחדים כמו צלילה חופשית או בתרכובות מיוחדות של גזים, השתתפות בשיעורי אמנויות לחימה, שיעורי טיס, קארטינג או נהיגה במכונית מירוץ.

יש חברות ביטוח שיכסו אותן כספורט אתגרי או תחרותי ויש חברות ביטוח שישאירו אתכם להתמודד עם תוצאות הפעילויות האלה בעצמכם וללא כיסוי מצידן.

מה זה ביטוח ספורט תחרותי

הרחבת "ספורט תחרותי" ומתי צריך אותה

כשמסתכלים על ההרחבות השונות, נדמה שספורט אתגרי וספורט תחרותי הם ממש מילים נרדפות, אבל זה לא המצב.

בקצרה, מה שמבדיל בין ספורט אתגרי וספורט תחרותי הוא המילה "תחביב".

הרחבת "ספורט אתגרי" נועדה לאדם או למשפחה שבחרו פעילות בשביל הכיף ובשעות הפנאי, בעוד "ספורט תחרותי" נועדה למי שעוסק בספורט מסוים באופן מקצועי.

ספורטאי מקצועי היוצא לאימונים, תחרות, הופעה, מחנה ספורט או פעילויות אחרות הקשורות לענף הספורט שלו, יכוסה על ידי הרחבת ספורט תחרותי. כך גם מי שמקבל כסף תמורת השתתפות בפעילות ספורטיבית.

בניגוד להרחבת ספורט אתגרי, שכל חברת ביטוח מציעה, רק חלק מחברות הביטוח מציעות הרחבה לספורט תחרותי. הרחבה כזו אפשר למצוא למשל בחברת פספורטכארד.

מה הן פעילויות ספורט תחרותי?

הרחבת ספורט תחרותי מכסה את מה שחברת הביטוח החליטה להגדיר כספורט תחרותי ופרסמה באתר האינטרנט או בפוליסה (ממש כמו בהרחבת ספורט אתגרי).

בחלק מחברות הביטוח סוגי הספורט מתחלקים לאחת משתי רמות, כשההבדל ברמה יכול להתבטא במחיר.

דוגמאות לספורט תחרותי רמה א':

ברשימה הזו תמצאו פעילויות שחלקן חופפות לספורט אתגרי, וההבדל הוא האם העיסוק בספורט הוא כתחביב או כמקצוע. דוגמאות לחפיפה הן גלישה או רכיבה על סוסים.

עוד תמצאו ברשימה ספורט ליחידים, כמו ריצת מרתון או התעמלות קרקע. ספורט קבוצתי (בעיקר משחקי כדור) כמו כדורסל, כדורגל או אפילו באולינג. יש חברות ביטוח שמכסות טניס ופינג-פונג. אומנויות לחימה למיניהן - סייף, קראטה ועוד. הספורט התחרותי לא מוגבל ליבשה ותמצאו ברשימה סוגי ספורט רטובים כמו שייט ושחיה, וכולל גם מירוצים בכלי רכב שונים - מכוניות ואופנועים.

לכל חברת ביטוח רשימה מעט שונה של סוגי הספורט התחרותיים שאותם היא מכסה, כשחלק מכסות גם סוגי ספורט פחות מוכרים בישראל כמו קריקט.

דוגמאות לספורט תחרותי רמה ב':

כאן תמצאו פעילויות ספורט שמטילות עומס כבד על המשתתף בהן, כמו טריאתלון או תחרות איש הברזל.

קרוב לודאי שלא תמצאו התייחסות לסוגי ספורט שפחות נפוצים בישראל, כמו פוטבול אמריקאי או סומו. אם דווקא זה תחום הספורט שלכם, יכול להיות שרק חברה אחת תתייחס אליו ברשימות שלה, אך כדאי לברר בעוד כמה חברות ביטוח אם הן מוכנות לכסות אותו ובאיזה מחיר - לצורך השוואת ביטוח נסיעות לספורט תחרותי ובחירת הביטוח הטוב ביותר מביניהם. חבל שתרגישו שאתם מוכרחים להתפשר על חברת הביטוח היחידה שבמקרה הזכירה את סוג הספורט שלכם.

מאחר ומדובר בהרחבה פחות נפוצה ומאחר שהסיכון בספורט משתנה בהתאם לרמת התחרות ושאר התנאים שלה, לעתים קרובות ניתן לרכוש אותה רק במהלך שיחה עם סוכן ביטוח או חברת ביטוח. בכל מקרה, כדאי לערוך שיחה עם נציג החברה ולהבין מה המחיר, מה יכוסה ומה לא.

מצבים שהרחבות ספורט אתגרי וספורט תחרותי לא מכסות

ביטוח ספורט אקסטרים וגם ביטוח ספורט תחרותי לא יעזרו לכם אם תפעלו בצורה שלא תואמת את כללי הבטיחות של המקום בו אתם נמצאים. לדוגמה, אתם נמצאים באתר קייאקים ודורשים מכם להקשיב לתדרוך מקדים - אם תסרבו להשתתף בהדרכה או תצאו לשיט בלי מצוף בניגוד להוראות הבטיחות, חברת הביטוח לא תכסה אתכם במקרה שתיפגעו.
דוגמא נוספת היא התגנבות לאתר מעבר לשעות הפעילות, ביצוע הפעילות בלי ציוד מגן וקסדה וכד'.

גם פעילות בניגוד לחוק, למשל, נהיגה בלי רשיון נהיגה מתאים, או נגד כיוון התנועה לא תכוסה.

נקודות בהשוואת ביטוח ספורט אתגרי או ספורט תחרותי

מומלץ לערוך השוואת ביטוח ספורט אתגרי, המתייחסת לתנאי הביטוח ולמחירו. כך תבחרו את הביטוח המשתלם ביותר שיכסה את כל הפעילויות המתוכננות.

לפני שמגיעים להרחבות, בוחרים ביטוח נסיעות חו"ל שתנאיו ומחירו טובים. בביטוחים אלה תבדקו את הרחבות הספורט האתגרי או התחרותי. חוץ ממחיר ההרחבה, הנה כמה דגשים שכדאי לשים אליהם לב:

  • רלוונטיות: וודאו שהספורט שאתם רוצים לעשות כלול בפעילויות שמכוסות בהרחבה לפני שאתם רוכשים אותה. אחת הטעויות הנפוצות היא לחשוב שהרחבת ספורט אתגרי כוללת את כל סוגי הספורט האתגרי, אבל מה שלא נמצא ברשימת "ספורט אתגרי" של חברת הביטוח לא מכוסה, ולפעמים יכוסה תחת הרחבה אחרת. למשל, סקי לא נכנס להרחבת "ספורט אתגרי" בביטוח, אלא שייך להרחבת "ספורט חורף".
  • גיל: הרחבת ספורט אתגרי והרחבת ספורט תחרותי בדרך כלל מוגבלות בגיל. חלק מחברות הביטוח מכסות ספורט אתגרי לבני 75 ומטה. גיל המקסימום לספורט תחרותי נמוך יותר ועומד בפספורטכארד על גיל 60. חשוב לוודא שכל המשתתפים בפעילות עומדים בתנאי הגיל.
  • כיסוי לחלק מהטיול: אם אתם מתכננים לעשות ספורט אתגרי רק בחלק מהזמן, חבל לשלם על הרחבה לכל אורך הטיול. בגלל שהמחיר הוא יומי, אם תצטרפו לביטוח שמאפשר לעשות הרחבה רק לימים הרלוונטיים, תחסכו בעלויות הביטוח.
  • גמישות הביטוח: לא כולם מתכננים לעשות ספורט אתגרי מראש, ולפעמים רק כשמגיעים לחו"ל מחליטים להצטרף להרפתקה. אם אתם פתוחים לשינויים והצעות חדשות תוך כדי טיול, כדאי לבחור בחברת ביטוח שתאפשר לכם להוסיף הרחבת ספורט אתגרי כשאתם כבר בחו"ל, בדרך קלה ונוחה. בדרך כלל זה לא מידע שיופיע בפוליסה עצמה, אבל נציגים במוקד השירות של חברת הביטוח ידעו לענות לכם איך להוסיף הרחבה כשנמצאים בחו"ל ובתוך כמה זמן היא תהיה בתוקף.
  • היקף כיסויים: אם מצאתם מספר ביטוחי חו"ל אקסטרים שיתאימו לכם, כדאי להשוות בין הכיסויים שמציעות חברות הביטוח השונות כדי לבדוק איפה תקבלו את התנאים הכי טובים והכיסוי הכי רחב, ביחס למחיר הפרמיה. למשל:
    • 1. מה סכום המקסימום שתקבלו - האם הוא זהה לסכום הביטוח הבסיסי שרכשתם או נמוך אחר.
    • 2. האם יש כיסוי לנזק או אבדן של ציוד, בנוסף לכיסוי הנזקים הרפואיים. למשל, כמה תקבלו על נזק לגלשן או לקסדה שהבאתם מהבית.
    • 3. האם יש כיסויים ומקרים שאינם מכוסים.

בסופו של דבר, תנאים של פוליסות ביטוח יכולים להיות מבלבלים ומסובכים, בין היתר כי הם כוללים הרבה מידע שכתוב בשפה משפטית. אם אתם לא בטוחים, זכרו שתמיד אפשר לדבר עם המוקד של חברת הביטוח או עם סוכן ביטוח שיעשה סדר בבלגן ויתן לכם תמונה מלאה.

סיכום

כמו שאתם מבינים, לביטוח ספורט אתגרי אין רשימה ברורה וסגורה של פעילויות, מה שדורש מכם להשקיע ולחפש בדפי פוליסות ביטוחי הנסיעות שאתם משווים את הפעילות שמעניינת אתכם, אפילו אם לדעתכם היא אינה ספורטיבית במיוחד. בהנחה שתרצו לקבל כיסוי לכל פגיעה או נזק שיגרמו לכם במהלך הטיול, אתם צריכים להתאים את ביטוח ספורט האקסטרים לתוכנית הטיול, ואם יש שאלה או ספק, תתייעצו עם סוכן הביטוח או חברת הביטוח - הם נמצאים במרחק שיחת טלפון אחת מכם, ועל הדרך הם יעדכנו אתכם במבצעים עונתיים והטבות ביטוח.