ביטוח סקי וספורט חורף – הביטוח לחופשה מושלגת

החופשה המושלגת המושלמת יכולה להיות בקלאב שוויצרי יוקרתי עם מדריך סקי צמוד דובר עברית, בקלאב בולגרי משתלם או בבקתה בלפלנד בה אתם חולקים חדר עם איילי הצפון. בכל חופשה שבה עוסקים בספורט חורף, הרחבת סקי תהיה הדרך לשמור על החופשה נטולת דאגות ותאפשר לכם להתרכז בכיף, ללא חשש מעלויות של נזק גופני או לציוד.

מה זה ביטוח ספורט חורף

עודכן אוקטובר 2023


שלג וקרח נראים נפלא, הם משדרגים כל צילום, ואין רקע רומנטי יותר מהם. אנשים תמיד מחייכים ונחמדים אחד לשני בנוכחות הפתיתים השקטים שמרחפים מהשמים והקור נסבל כשהוא חלק מהנוף הלבן. אחרי שכל זה נאמר, תשאלו כל מי שניסה לנהוג על קרח (רק עם שלשלאות על הגלגלים ורכב מתאים) או סתם ללכת ולטבוע לאורך ולעומק כמה רחובות מושלגים איך היה. זה מחליק, מסוכן ועלול להתברר כחווייה משנת חיים ולא מהסוג הטוב. כל כך מסוכן, שחברות הביטוח יכסו אתכם במסגרת פעילות חורפית רק אם רכשתם ביטוח נסיעות לחו"ל עם הרחבת ספורט חורף.

בקיצור, ביטוח לחופשת סקי הוא אחת ההכנות החשובות לטיול. הוא מגן עליכם מפני התמודדות לא פשוטה עם תנאי שטח ומזג אוויר מורכבים ותוצאותיהם.

מה זה ספורט חורף בביטוח נסיעות לחו"ל?

ספורט חורף הוא מושג כללי, ואם תשאלו 10 אנשים ברחוב, כל אחד יענה קצת אחרת. גם חברות הביטוח לא מחזיקות רשימה אחידה של פעילויות הנחשבות לספורט חורף, וכל חברת ביטוח מגדירה לעצמה מהן הפעילויות שהיא תכסה במסגרת ביטוח ספורט חורף, איזה יכוסו בביטוח נסיעות הבסיסי ואיזה כלל לא יכוסו. המשותף לכל חברות הביטוח הוא שהן יכסו רק פעילויות הנעשות כתחביב ולא במסגרת ספורט מקצועי.

סוגי הספורט שתמצאו בדרך כלל בביטוח הסקי של חברות הביטוח:

סקי שלג, סנובורד, מזחלות שלג, אופנועי שלג, החלקה על הקרח, הוקי קרח וגלישה במישור.

ספורט חורף כולל סיכונים מוגברים, במיוחד כשמשווים פעילות כזו לטיולים בעיר או בילוי בחוף הים, וזו הסיבה שהוא נמצא בהרחבה נפרדת ולא כלול בביטוח נסיעות לחו"ל הבסיסי.

החלק המבלבל הוא שיש חברות ביטוח שכוללות בביטוח הספורט האתגרי שלהן פעילויות הקשורות לספורט חורף, ולכן חשוב לבדוק בחברת הביטוח שבחרתם האם הספורט שתכננתם לעשות מכוסה בחברת הביטוח ואם כן - באיזו הרחבה? הרחבת ספורט חורף או הרחבת ספורט אתגרי.

אם תכננתם טיול סקי או פעילות אחרת המשלבת קרח או שלג, יש עוד הרחבות שכדאי לשקול, בנוסף לביטוח סקי:

  1. הרחבת איתור וחילוץ - הרחבה שנקראת לעתים "הרחבת 669" והיא ההרחבה שאתם צריכים אם נסעתם לשטח בו אתם עשויים להזדקק לחילוץ מקצועי, על ידי צוות שמאומן בתנאי שטח קשים - גיאולוגית, פוליטית או אקלימית. זו הרחבה שיעילה במצבים רבים וביניהם ספורט חורף - אם נתקעתם בשטח בעקבות סופת שלגים או ערפל, או נפלתם באיזור תלול וקשה לגישה - הם הגורם שיכול להציל אתכם מקיפאון וגרוע יותר. ככל שהפעילות שאתם מתכננים אתגרית יותר ומתבצעת בתנאי שטח קשים יותר - כדאי לבחור בחברת ביטוח בעלת רקורד מוכח של חילוצים משטח דומה לצורך ביטוח הנסיעות שלכם והרחבת האיתור וחילוץ.
  2. ביטוח צד ג' - הרחבה שמגנה עליכם בכל מצב בו גרמתם נזק מכל סיבה שהיא לאדם או לרכוש. היא מתאימה למי ששוכר רכב, אבל גם למי שמתכוון לגלוש במהירות במורד מסלול חלקלק או לדהור במזחלת שרתומה לכמה כלבים חזקים ומלאי אנרגיה. אם רכשתם רק הרחבת ספורט חורף, ללא ביטוח צד ג' - חברת הביטוח תכסה את הנזק שנגרם לכם, אבל לא תכסה נזק שגרמתם למישהו אחר (גוף או רכוש).
  3. ביטוח תרמילאים -ביטוח נסיעות חו"ל המותאם לנסיעות ארוכות במדינות המועדפות על חיילים משוחררים וצעירים. למשל: חברת "כלל ביטוח" מציעה חבילה במחיר מיוחד של הרחבות ספורט אתגרי + ספורט חורף. ביטוח זה יכול להתאים לתרמילאים וגם לישראלים הנמצאים בחו"ל לעבודה או לימודים לתקופה של עד שנה.
  4. כיסוי כבודה - חלק מחברות הביטוח יגבילו את הכיסוי לאבדן או נזק לציוד סקי ובגדים המיועדים לספורט חורף, רק אם רכשתם ביטוח כבודה.
  5. הרחבת ספורט תחרותי - כל השתתפות בתחרות או בפעילות ספורט כמקצוען מחייבת רכישת הרחבת ביטוח מיוחדת של "ספורט תחרותי". אם הסקי הוא מקצוע עבורכם - אתם זקוקים להרחבת ספורט תחרותי, והרחבת ספורט חורף לא תכסה אתכם.

אם אתם מעדיפים גמישות על פני תכנון מראש ואינכם יודעים בעת היציאה לטיול מתי בדיוק תגיעו לאתרי ספורט חורף ומי מהמטיילים ישתתף בפעילות - חפשו חברת ביטוח שתזרום עם הספונטניות שלכם ונותנת את היכולת לרכוש ביטוח סקי במהלך הטיול. החיסרון במהלך הזה הוא שתצטרכו לזכור לרכוש את ההרחבה, ולעתים קרובות ההרחבה תכנס לתוקף רק 24 שעות או יותר לאחר רכישתה.

טיפ קטן: מי שמתכוון לשלב בטיול גם פעילויות ספורט חורף וגם פעילויות ספורט אתגרי, כדאי שידע שיש חברות ביטוח המציעות חבילה הכוללת הרחבת ספורט אתגרי + ספורט חורף במחיר מוזל.

מה מכוסה בביטוח סקי (ספורט חורף)?

ביטוח נסיעות לחו"ל בסיסי מטפל בהוצאות רפואיות שנגרמו לכם במהלך השהות בחו"ל, כתוצאה ממחלה או פציעה. אבל הביטוח הבסיסי לא מכסה מצב בו נפגעתם במהלך פעילות שחברת הביטוח מחשיבה כסיכון מוגבר. כיסוי לפעילויות אלה תקבלו רק אם תרכשו הרחבה לביטוח הנסיעות וההרחבה מציינת שפעילות זו מכוסה בה. הכיסוי לספורט חורף ניתן ברכישת הרחבה יעודית עבורו: ביטוח ספורט חורף, שהרוב קוראים לו "ביטוח סקי" - על שם ספורט החורף הנפוץ ביותר שהוא מכסה.

מדוע ביטוח סקי אינו חלק מביטוח ספורט אתגרי? מכיוון שיש לו סיכונים מיוחדים ופציעות יחודיות שדורשים תמחור שונה מסוגי ספורט אחרים, ולא יהיה נכון להעמיס את העלויות האלה על ביטוח ספורט אתגרי, בעיקר כאשר חלק גדול מהשנה כלל לא ניתן לעסוק בספורט חורף לסוגיו. חלק מהעלויות נובע מהעובדה שאתרי ספורט חורף הם לעתים קרובות מקומות מבודדים וקשים יחסית לגישה, והעברה לבית חולים יכולה להיות מסובכת ויקרה בשל תנאי הדרך מהאתר לבית החולים או תנאי מזג האוויר.

סקי, סנובורד ושאר סוגי ספורט חורף מחייבים ציוד מיוחד וגם בגדים מותאמים לפעילות - גם שומרים על חום הגוף, גם מנדפים וגם קלים ושאינם פוגמים בנוחות התנועה של הספורטאי. לכל אלה יש עלות גבוהה, וביטוח סקי בחו"ל נותן מעטפת רחבה יותר מביטוח ספורט אתגרי ומוסיף כיסויים העוסקים באובדן או נזק לציוד ובגדי הספורט.

כיסויים מקובלים בביטוח ספורט חורף:

הכיסוי שכל חברות הביטוח מציעות במסגרת הרחבת הביטוח לספורט חורף:

  • פציעה או פגיעה של המבוטח, אם היא נגרמה תוך ביצוע של ספורט חורף המכוסה בביטוח סקי. הכיסוי שמקבלים הוא הכיסוי שניתן בביטוח הנסיעות הבסיסי - מבחינת סוג ההוצאות המכוסות וסכומי הכיסוי וכן השתתפות עצמית (ברוב חברות הביטוח אין השתתפות עצמית). יש חברות ביטוח שיגבילו את הכיסוי רק לפגיעות שנערכו באתר מוסדר ובשעות הפעילות. יש חברות ביטוח שלא יכסו פגיעות ספציפיות כמו בשיניים וחניכיים. כל חברות הביטוח ידרשו לדעת שנהגתם לפי כללי האתר ולפי חוקי המדינה בה האתר נמצא. לדוגמא: אי ציות להנחיות עובדי האתר, פעילות מחוץ לשעות הפעילות של האתר, ביצוע פעולה הדורשת רישיון שאין לכם, פעילות מחוץ לשטח שהוגדר עבורה - כל אלה יכולים לגרום לכך שחברת הביטוח תסרב לכסות אתכם. נניח שירדתם מהרכבל כשהוא נוסע, או גלשתם במסלול סגור - אתם עשויים למצוא את עצמכם בויכוח מול חברת הביטוח.

כמעט כל חברות הביטוח מציעות עוד כיסויים

  • החזר הוצאות אם לא הצלחתם לנצל את מלוא הסקי פס או תקופת החופשה: כל חברת ביטוח קובעת תנאים משלה, אבל בגדול, אם פציעה, מחלה או תנאי מזג אוויר סוערים מנעו מכם לממש את חופשת החורף שלכם, תקבלו על כך פיצוי עד לתקרה מסויימת. חלק מחברות הביטוח, כמו פספורטכארד או מנורה, יחזירו חלק מעלות סקי פס שלא נוצל עקב פציעת המבוטח. רוב חברות הביטוח יתנו פיצוי כלשהו על אבדן של 3 עד 6 ימים מהחופשה עקב מזג האוויר, כשחלקן, כמו הראל יתנו גם פיצוי על ביטול נסיעה בשל העדר שלג.
  • החזר הוצאות על אבדן או גניבה של ביגוד או ציוד לספורט חורף: כל חברת ביטוח קובעת את הציוד או הביגוד שיכוסו, מה גובה הכיסוי ומה התנאים לקבלתו, למשל: האם יכוסה רק אם נרכשה הרחבת כבודה, אם הציוד היה בידי צד ג' כלשהו האם צריך קודם למצות את התהליך מולו וכד'.

יש חברות ביטוח בהן הרחבת כבודה כוללת גם ציוד סקי, אפילו אם לא נרכש ביטוח סקי, ואחרות בהן ביטוח סקי מכסה את הציוד גם כשאין הרחבת כבודה.

חלק מחברות הביטוח יתנו פיצוי כלשהו גם על איחור בהגעת הציוד הנדרש לספורט החורף. בדרך כלל מדובר בפיצוי הנע בין עשרות לכמה מאות דולרים וכרוך בהשתתפות עצמית, כך שמדובר בפיצוי נחמד אך לא הכרחי ושאינו מצדיק רכישת ביטוח כבודה, אם אין לכם סיבות נוספות לרכוש אותו.

  • ביטוח צד ג': מי שרכש גם ביטוח סקי וגם ביטוח צד ג' כתוספת לביטוח הנסיעות לחו"ל- יהיה מכוסה מפני נזק שגרם לרכוש של מישהו אחר או לפציעתו. מי שרכש רק אחד משני הביטוחים - נזק לגורמים אחרים לא יכוסה (אם כי ניתן למצוא חברת ביטוח אחת או שתיים שמכסות נזק לצד ג' במהלך ספורט חורף גם ללא רכישת ביטוח צד ג'). הרחבת ביטוח צד ג' ניתנת במחיר נמוך ובחלק מחברות הביטוח ללא עלות והתועלת בה, גם מחוץ לאתרי סקי, היא גבוהה. כשמצרפים זאת לעובדה שנזק לאחרים במהלך סקי או ספורט חורף אחר יכול להגיע לסכומים גבוהים, מומלץ לרכוש את הרחבת ביטוח צד ג'.

החשיבות העיקרית של ביטוח סקי היא הכיסוי לפציעות ופגיעות במהלך הספורט. שאר הכיסויים לציוד או לאי ניצול החופשה הם תוספת נחמדה, אבל מוגבלת בסכום שלה לכמה מאות דולרים ובחלק מחברות הביטוח גם יש השתתפות עצמית. לפעמים זה יספיק לכיסוי הנזק ולפעמים לא ממש.

רצוי להתמקד בביטוח סקי שיתן כיסוי רחב ככל האפשר לפציעות ונזק לכם ולצד ג'.

בקיצור, ללא ביטוח ספורט חורף - לא תקבלו החזר הוצאות על פגיעה או נזק שנגרמו במהלך פעילות חורף.

עם ביטוח סקי וספורט חורף לחו"ל תקבלו את כל הכיסויים הרפואיים והאחרים שחברת הביטוח נותנת במסגרת ביטוח נסיעות לחו"ל, וגם פיצוי על אי ניצול החופשה או בעיות בכבודה בהתאם לתנאי חברת הביטוח.

ניקח לדוגמא תרחיש שעלול לקרות:

גלשתם במסלול הסקי ונתקלתם בגולש אחר - אתם שברתם את הקרסול, ולגולש השני נסדקו משקפי הסקי ונשבר אחד המגלשים.

אם אין לכם הרחבת ספורט חורף: בקשו מהנהלת אתר הסקי שתעביר אתכם לבית חולים על חשבונכם וכשתצאו ממנו לאחר תשלום עבור בילוי יום בבית החולים ועבור הבדיקות והגבס, תתפנו לשלם לגולש השני - אפילו אם הוספתם לביטוח הנסיעות כיסוי לצד ג'. הסיבה: ביטוח צד ג' מתייחס לביטוח שרכשתם - אם יש לכם ביטוח בסיסי, יש כיסוי לפגיעות צד ג' בכל המקרים שהביטוח הבסיסי מכסה, אבל לא מעבר לכך. אם הוספתם גם ביטוח חורף, כיסוי צד ג' יכסה גם נזק במהלך ספורט חורף.

אם יש לכם הרחבת ספורט חורף: חברת הביטוח תטפל בכל ההוצאות הרפואיות והנלוות. אם יש לכם גם כיסוי לנזקי צד ג' - חברת הביטוח תשלם גם את הנזק לסנובורד - עד לסכום המקסימום שכתוב בביטוח.

דוגמא נוספת:

רכשתם ביטוח נסיעות לחו"ל עם הרחבת ביטוח ספורט חורף, צד ג' וכבודה. יצאתם לגלוש עם שני חברים טובים במסלול הקליל ביותר, ולא הבנתם שנפנוף הידיים של העובדים מסמן שהמסלול סגור ואתם צריכים לעבור למסלול אחר. כעבור 5 דקות ראיתם עץ שנפל וכיסה את המסלול, סטיתם כדי לא להכנס בו, התנגשתם בחבר הטוב, שברתם יד, הוא שבר רגל ולשניכם נשברו המגלשיים. לצערכם אתם לא מכוסים בכלל, כי עברתם על חוקי האתר ועל מה שעובדי האתר הורו לכם.

סוגי ספורט חורף מכוסים

סוגי ספורט חורף המבוטחים בביטוח סקי לחו"ל

חברות הביטח מחליטות איזה פעילויות הן יכסו במסגרת ביטוח הסקי שלהן. בדרך כלל מדובר בסוגי ספורט האופייניים לאיזורים מושלגים או מכוסי קרח ונחשבים לבעלי סיכון מוגבר לפציעה, ושעוסקים בהם כתחביב. משתתפי תחרויות או עוסקים בספורט מקצועי צריכים לרכוש פוליסה המיועדת לספורט תחרותי. חשוב גם שהפעילות תהיה במקום מוסדר ולפי חוקיו ושעות הפעילות שלו.

אם יצאתם מחדר המלון ונפלתם על הקרח שהצטבר ליד הדלת - זה לא ספורט חורף והפציעה תכוסה במסגרת ביטוח נסיעות לחו"ל רגיל. אם נדרסתם כי הבלמים של מכונית זרה הגיבו באיטיות לשלג שהצטבר על הכביש - אתם מכוסים גם ללא ביטוח סקי. עם זאת, יש מספר פעילויות שצריך לרכוש עבורן הרחבת ספורט חורף.

פעילויות שרוב חברות הביטוח מגדירות כספורט חורף הן:

  • סקי
  • סנובורד
  • מזחלת שלג
  • אופנועי שלג
  • הליכת סקי - קרוס קאונטרי

חלק מחברות הביטוח כוללות גם:

  • Snowshoeing
  • טיפוס קרח
  • החלקה על הקרח

יש חברות ביטוח שבוחרות בהגדרה כללית כמו "כל פעילות ספורטיבית שמערבת גלישה בשלג או קרח" - הגדרה כזו תתייחס גם לגלישה על שקית ניילון במורד גבעה מושלגת, כל עוד הפעילות היתה באתר מוסדר ובהתאם לנהלים שלו. בעניין אופנועי שלג - אם המדינה בה נמצאים דורשת מהנהג שיעמוד בתנאים כמו גיל מסויים או רשיון, הוא יכוסה רק אם עמד בכל התנאים הנדרשים.

לפעמים טיול אחד ידרוש שתרכשו גם הרחבת ספורט אתגרי וגם ספורט חורף. למשל: ספארי חורף בלפלנד מוגדר בפספורטכארד כספורט אתגרי, אבל יהיה צורך לרכוש גם ביטוח ספורט חורף כי משולבות בו פעילויות כמו מזחלות ואופנועי שלג.

אם הטיול שלכם כולל פעילויות מושלגות - חשוב לברר לפני הנסיעה האם הפעילות מכוסה בביטוח נסיעות לחו"ל הבסיסי ואם לא, האם היא מכוסה במסגרת ביטוח ספורט חורף, ביטוח ספורט אתגרי או ביטוח ספור תחרותי - תלוי בנסיבות. יכול להיות שכלל אין כיסוי לפעילות, וכדאי לבדוק את הביטוחים שחברות ביטוח אחרות מציעות.

נקודות לבחירת ביטוח ספורט חורף

  • וודאו שהספורט שתכננתם מכוסה במסגרת ביטוח הנסיעות הבסיסי או במסגרת הרחבת ביטוח ספורט חורף. אם אתם לא בטוחים, למשל, כי מדובר בשיעור הכרות, או פעילות שלא מוזכרת בפוליסה - תתייעצו עם סוכן הביטוח.

תיעוד של השאלה והתשובה (למשל על ידי הקלטת השיחה) ימנע שאלות פתוחות שאולי יקבלו תשובה מכאיבה בהמשך הדרך.

  • יש חברות ביטוח הכוללות חלק מפעילויות ספורט חורף תחת ספורט אתגרי. חשוב לוודא מול החברה או סוכן הביטוח מה תהיה ההרחבה הנכונה במקרה שלכם. למשל, הוקי קרח עשוי להחשב כספורט אתגרי, גם החלקה על הקרח תחשב כספורט אתגרי בחלק מחברות הביטוח.
  • בחרו את הכיסוי המרחיב ביותר מבחינת הסכום והתנאים, וזכרו שהביטוח מכסה אתכם רק אם הספורט נערך במקום מוסדר ונהגתם לפי הנהלים. הכיסוי לא ינתן במצב שבו סיכנתם את עצמכם או זלזלתם בהוראות האתר.

הרחבת "ספורט תחרותי" ומתי צריך אותה

מי שעוסק בספורט חורף באופן מקצועי או נוסע כדי להתחרות בחו"ל לא יכול להסתפק בביטוח ספורט חורף.

מה שמבדיל בין ספורט חורף וספורט תחרותי הוא המילה "תחביב".

הרחבת "ספורט חורף" נועדה לאדם או למשפחה שבחרו פעילות בשביל הכיף ובשעות הפנאי, בעוד "ספורט תחרותי" נועדה למי שעוסק בספורט מסוים באופן מקצועי.

ספורטאי מקצועי שמשתתף בתחרות, הופעה, מחנה ספורט, מאמן או מתאמן או פעילויות אחרות הקשורות לענף הספורט שלו, יכוסה על ידי הרחבת ספורט תחרותי.כך גם מי שמקבל כסף תמורת השתתפות בפעילות ספורטיבית.

רק מיעוט מחברות הביטוח מציעות הרחבה לספורט תחרותי. הרחבה כזו אפשר למצוא למשל בחברת פספורטכארד.

מי שמתכוון לעסוק בספורט חורף במסגרת מקצועית/תחרותית בחו"ל, כדאי שיתקשר לסוכן הביטוח שלו או לכמה חברות ביטוח ויבדוק מי מכסה את הספורט שבו הוא עוסק ובאיזה תנאים ומחיר. במקרה הזה, עדיף לרכוש את ביטוח הנסיעות רק לאחר שיחת הבהרה שבסופה ברור לכם מה יכוסה ומה לא.

מה ביטוח סקי וספורט חורף לא מכסה

בניגוד לביטוח נסיעות חו"ל הבסיסי ובניגוד לרוב ההרחבות, ביטוח ספורט חורף לא תקף בכל מקום שבו תעסקו בספורט החביב עליכם. כמעט בכל חברות הביטוח תמצאו הגבלה האומרת שפגיעה בעקבות ספורט חורף תכוסה רק אם הוא נעשה באתר מוסדר, בשעות הפעילות ולפי כללי המקום. חלק מגבילים יותר - רק לפעילות שהיתה במסלולים שהוגדרו לכך.

זאת אומרת שגלישה בשטחיו של אתר סקי תהיה מכוסה רק אם הייתם בתוך מסלול שנועד לסקי ולא לסנובורד למשל. או שגלישה על הר אקראי כלשהו לא תכוסה אף פעם, אפילו אם נקטתם בכל אמצעי הבטיחות והזהירות ואפילו נעזרתם במדריך.

מדובר בסוגי ספורט מסוכנים וחברת הביטוח רוצה לדעת שעשיתם כמיטב יכולתכם להקטין את הסיכון - מבחינת מקום הגלישה, שעת הגלישה, תנאי מזג האוויר, השימוש בביגוד וציוד בהתאם לכללים וכן הלאה.

אם תכננתם לגלוש במקום שאינו אתר מוסדר, כדאי לחפש ביטוח סקי מחוץ לגבולות ישראל שמכסה את הפעילות וזמין לאזרחי ישראל.

השוואת ביטוח ספורט חורף

מומלץ לערוך השוואת ביטוח ספורט חורף, בלי לשכוח להשוות גם את תנאי ביטוח הנסיעות הבסיסי. כך תקבלו את ההחלטה הכי משתלמת בשבילכם.

חשוב שהביטוח הבסיסי ומחירו יהיו טובים - כי הם רלוונטים לכל הטיול ולא רק לחלקו וכי זה עיקר המחיר, אבל חשוב גם למצוא הרחבת ביטוח סקי שתגן עליכם.

  • רלוונטיות: וודאו שהספורט שאתם רוצים לעשות כלול בפעילויות שמכוסות בהרחבה לפני שאתם רוכשים אותה. באתר האינטרנט ובפוליסה של כל חברת ביטוח תמצאו את רשימת פעילויות החורף המכוסות במסגרת ספורט חורף. בכל מקרה של אי בהירות - תתקשרו לשאול את סוכן הביטוח בעניין הכיסוי.
  • גיל: ביטוח ספורט חורף בדרך כלל מוגבל בגיל. חלק מחברות הביטוח מבטחות בני 75 ומטה, ואחרות מבטחות רק עד גיל 70. חשוב לוודא שכל המשתתפים בפעילות עומדים בתנאי הגיל. לא מומלץ לבצע ספורט חורף ללא ביטוח מתאים.
    ביטוח סקי מעל גיל 75: גיל לא חייב להיות מחסום. קודם כל, חברות רבות יבטחו את המבוטח במהלך גיל 75 ועד הגעתו לגיל 76. לאחר גיל 76, יש חברות כמו פספורטכארד שיבטחו את הנוסע לאחר הצהרת בריאות וחיתום שיוכיחו להם שהוא מסוגל להמשיך לגלוש בביטחה. גולשים מבוגרים יכולים להנות מביטוח סקי, אך יאלצו לקחת בחשבון תהליך של חיתום רפואי, הכולל הצגת מסמכים רפואיים, לכן כדאי להערך לכך ולפנות לחברת הביטוח מספיק זמן לפני הנסיעה. זה נכון גם למי שסובלים ממצב בריאותי או מחלה כלשהי ומעוניינים לגלוש.
  • כיסוי לחלק מהטיול: פעילויות ספורט חורף בדרך כלל לא תופסות את כל זמן הנסיעה - לעתים קרובות היום הראשון והאחרון לא מוקדים לספורט ולעתים הסקי הוא רק חלק מהפעילויות שתכננתם לחופשה. כדי לא לשלם על ביטוח סקי בימים שאתם לא זקוקים לו, חפשו ביטוח נסיעות לחו"ל שמאפשר בחירה בהרחבה רק לתאריכים מסויימים מתוך כלל הטיול, ותחסכו בעלויות הביטוח.
  • גמישות הביטוח: לא כולם מתכננים לעשות ספורט חורף מראש, ולפעמים רק כשמגיעים לחו"ל מחליטים להצטרף להרפתקה, בעיקר אם נמצאים בטיול ארוך ופחות מתוכנן. אם אתם פתוחים לשינויים והצעות חדשות תוך כדי טיול, כדאי לבחור בחברת ביטוח שתאפשר לכם להוסיף הרחבת ספורט חורף כשאתם כבר בחו"ל, בדרך קלה ונוחה. חברות הביטול לא מפרסמות בדרך כלל את האפשרות הזו, אבל שיחה עם סוכן הביטוח או עם מוקד השירות של חברת הביטוח תבהיר האם תוכלו להוסיף הרחבה במהלך הטיול ובתוך כמה זמן היא תכנס בתוקף.
  • מחיר ההרחבה: חפשו ביטוח סקי שלא ייקר את הביטוח בצורה מוגזמת.
  • היקף כיסויים: אם מצאתם מספר ביטוחי סקי שיתאימו לכם, כדאי להשוות בין הכיסויים שמציעות חברות הביטוח השונות כדי לבדוק איפה תקבלו את התנאים הכי טובים והכיסוי הכי רחב, ביחס למחיר הפרמיה. למה כדאי לשים לב:
    • א. מה סכום המקסימום שתקבלו - האם הוא זהה לסכום שבביטוח הבסיסי שרכשתם או שיש סכום מקסימום אחר.
    • ב. באיזה מקרים יש כיסוי - חפשו פוליסה שמכסה כמה שיותר ולא מגבילה את מידי את האתרים והמצבים בהם ניתן לקבל כיסוי.
    • ג. האם יש כיסויים נוספים ולא רק כיסוי רפואי, מה התנאים לקבלתם ומה הסכום שלהם. למשל, פיצוי לחופשה שהתבטלה בשל מיעוט שלג באתר.

בסופו של דבר, תנאים של פוליסות ביטוח יכולים להיות מבלבלים ומסובכים, בין היתר כי הם כוללים הרבה מידע שכתוב בשפה משפטית. אם אתם לא בטוחים, זכרו שתמיד אפשר לדבר עם המוקד של חברת הביטוח או עם סוכן ביטוח שיעשה סדר בבלגן ויתן לכם תמונה מלאה.

סיכום

תכנון חופשת סקי או חופשת חורף אחרת צריך לכלול גם בדיקה מהן הרחבות הביטוח שיגנו עליכם בדרך הטובה ביותר אם משהו בחופשה משתבש. ביטוח חופשת סקי טוב יכלול הרחבה של ביטוח ספורט חורף וביטוח צד ג'.

בהתאם לסוג החופשה, מקומה ועונת השנה כדאי לשקול להוסיף עליהם גם הרחבת איתור וחילוץ והרחבת ספורט אתגרי.

לפי הציוד שלוקחים וערכו צריך להחליט אם יש צורך בהרחבת כבודה.

אם אתם רוצים להיות בטוחים שכיסיתם את כל ההיבטים או אם יש לכם שאלה או ספק, תתייעצו עם סוכן הביטוח או חברת הביטוח - הם נמצאים במרחק שיחת טלפון אחת מכם, ועל הדרך הם יעדכנו אתכם במבצעים והטבות.